Vánoční nálada

Krásnou adventní neděli. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jak se máte v předvánočním čase? Užíváte si nebo se honíte za dokonalou představou Vánoc. Mít vysmýčeno, uklizeno, umytá okna, napečeno x druhů cukroví, zabalené dárky. Ano, to vše k tomu patří, ale občas je dobré vypnout i v tomto shonu, zajít si na kávu nebo posedět s přáteli. Předvánoční čas je časem rozjímání, zklidnění a také zamýšlení se nad svým životem. Je dobré se zastavit a být prostě jen tady a teď. Zjistila jsem, že když některé věci nemusím, jdou snáze a více mě to baví.

Dnes vám přináším recept na skvělou štolu, vždycky, když ji tvořím, naprosto se zastavím v čase, vychutnávám si odvažování, míchám, přidávám všechny ty rozinky, mandle, ořechy, kandované ovoce a s těstem se doslova mazlím.

RECEPT na tvarohovou vánoční štolu

Potřebujeme

400 g polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

150 g cukru ( dávám hnědý, třtinový )

1 vanikový cukr

200 g másla

250 g tvarohu

2 vejce

šťáva z 1 citronu

1 lžička citrónové kůry

150 g kandovaného ovoce

100 g rozinek ( já je mám namočené v rumu )

50 g nasekaných vlašských ořechů

50 g nasekaných mandlí

přidávám také pomleté mandle či oříšky, pokud mi zbudou z jiného pečení

40 g másla na potření

moučkový cukr na posypání

Postup

Ve větší míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme oba cukry, vejce, tvaroh, citrónovou kůru a šťávu a důkladně rukama prohněteme. To je pro mne ten moment, kdy si tvoření užívám, hňácám a hňácám ;-) Do vláčného těsta přidáme ořechy, mandle, rozinky, kandované ovoce a znovu prohněteme. Z těsta pak vymodelujeme válec, který zploštíme hřbetem ruky. Těsto přehneme přes sebe a vytvarujeme úhledný válec, který přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 45-50 minut při teplotě 170 stupňů. Upečenou štolu ihned potřeme horkým máslem a posypeme moučkovým cukrem.

Výsledek je mňamózní a dlouho nevydrží, ale stojí to za to.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tak co, zkusíte se zastavit v tom shonu a udělat prostě něco jen tak?

Dám vám dnes ještě jeden dobrý recept.

Vůně Vánoc

Nebojte, už nic péct ani vařit nebudete. Je to skvělá vůně do bytu, vyrobená z přírodních ingrediencí.

Potřebujeme alkohol, do kterého dáme kousky skořice, anýzu a hřebíčků. Po cca týdnu můžeme slít a naplnit si vůni do rozprašovače, přidávám do ní ještě éterický olej s vůni pomeranče, citrónu či mandarinky. Výsledkem je opojná vůně Vánoc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No a co pro vás připravujeme do příštího roku?

Budeme i nadále pokračovat v poradnách s panem Emilem Václavem Havelkou.

V rámci apatyky před časem vyrostlo centrum Harmony. Někteří z vás už si možná všimli. :-)

Zde probíhají přednášky, semináře, školičky a terapie.

I toto bude probíhat v příštím roce.

První školička v novém roce bude hned 4.1.2017 a její téma už brzy naleznete na facebookových stránkách. Pokud chcete dostávat informace, tak označte mé stránky TO SE MI LÍBÍ a už vám nic neunikne. Mé facebookové stránky jsou zde: astro-apatyka Opava, Renáta Herczová – konzultant Adam Feng Shui, a má záliba v objednávkách do Vesmíru, což se krásně snoubí s prací konzultanta AFS, je na stránkách Vesmírný objednávkový servis.

Nově vám mohu nabídnout své služby jako konzultantka Adam Feng Shui. Odkaz ke konzultacím najdete zde: konzultace.

Dále zde probíhají terapie pro zdraví, které si můžete domluvit osobně či po telefonu. Jedná se především o lymfatické terapie a terapie spoušťových bodů. Na ostatním se lze s terapeutkou domluvit.

Přeji vám všem krásné předvánoční dny.

Užívejte.

Renáta ♥

 

astro-apatyka@seznam.cz

Jmenuji se Renáta Herczová a již přes 12 let spolupracuji s panem Emilem Václavem Havelkou. Pomocí bylinných preparátů zlepšujeme Vaše zdraví a život. Astro-apatyka v Opavě byla otevřena 9.9.2003. Více informací o tom, jak pan Havelka pracuje najdete tady>>

Komentáře